HABER MERKEZİ- 8 Mart 2018 tarihinde Lübnan’da gözaltına alınarak Türkiye’ye getirilen ve kendisinden 6 ay boyunca haber alınamayan Ayten Öztürk, çıkarıldığı ilk mahkemede 6 ay boyunca gördüğü işkenceleri anlattı. Öztürk’ün 15 aylık tutukluluk süresince her yerde işkenceyi anlatmasına rağmen, işkenceciler hakkında soruşturma açılmadı.
Halkın Hukuk Bürosu’nun mahkemeden aktardıklarına göre, 6 ay boyunca yaşadığı işkenceyi teşhir eden Öztürk şu ifadelere yer verdi;
“*Zemini gri halıfleksli, kapısına vurduğum zaman ses çıkmıyor.Belirli saat ve günlerde üst kattan ayak ve kadın topuk sesi gelmesinden ve konuşmalardan bulunduğum yerin devletin resmi bir kurumu olduğunu anladığım bir yerde 6 ay tutuldum.
*İlk yirmi gün sabah, öğle, akşam konuşmam için özellikle psikolojik işkence yaptılar. İğneyle bayılttılar. Gözümü açtığımda herkesi bulanık görüyordum. Yüzleri maskeliydi. Devamlı Türklüğü öne çıkaran şarkılar dinletiyorlardı.
*Saçımı çekip kafamı yatırarak ağzıma bir hortumla zorla sıvı gıda vermeye çalışıyorlardı yemek yemediğim için. “Devlet olarak her olanağımız var, bayılır düşersin ayıltırız, organını kaybedersin, ameliyat eder yine kaldırırız, işkence devam eder.”
*Yemek yemedim, çünkü orada insanlık bitmişti, insanlığın bittiği yerdeydim. Bana “Buralarda gebereceksin, direndiğini kim biliyor?” dediler.
*İki çeşit elektrik işkencesi uyguladılar. Biri tırnakla parmak arasından, parmak ucundan vererek uygulanan işkenceydi. Serçe parmağımdan veriyorlardı. İzi hala var. Bir defasında gözümü açarak götürdüler işkence odasına. Masada jop, kayış, spot lamba vardı.
*Duvardaki halkalara ellerimi bağlıyorlardı. Regl olduğum dönemlerde daha çok işkence yapıyorlardı, bitkin düşüyordum.Üzerime sıvı benzeri şeyler sürerek ahlaksız sözler sarfediyorlardı. Jobla taciz ve tecavüz etmeye çalışıyorlardı. Bu sırada söyledikleri sözler savunmamda yazılı.”
Ayten Öztürk’ün 6 ay boyunca gördüğü işkenceyi teşhir etmesine rağmen, gizli tanığın ifadesi ile oluşturulan ve Öztürk’ün tek tutuklu olduğu davada, Öztürk’ün tutukluluğunun devamına karar verildi.